VUC Praha, a.s.
Hlavní stránka
želírovací cukry přírodní cukry dietní potraviny kontakty

Želírovací cukry

- k rychlé a snadné přípravě kvalitních domácích marmelád a džemů

Použitím těchto produktů se získají marmelády a džemy, které mají:

  1. zachovanou přirozenou chuť a vůni použitého ovoce
  2. výbornou konzistenci
  3. dlouhodobou trvanlivost

ÚSPORNÝ ŽELÍROVACÍ CUKR 2:1

Želírovací cukr pro přípravu marmelád a džemů s vysoce účinným želírovacím prostředkem s nízkým energetickým obsahem a s konzervačním prostředkem.

Balení: sáčky a 500 g, v kartonech po 30 ks

KLASIK

Želírovací cukr k přípravě klasických marmelád a džemů.

Balení: sáčky a 1 kg v kartonech po 12 ks

DIAŽEL

Želírovací směs na bázi fruktózy k přípravě marmelád a džemů pro diabetiky.

Balení: sáčky a 600 g, v kartonech po 30 ks; po dohodě lze zabalit po 10 ks

Recepty

Malinový džem

1 kg malin
     1 kg želírovacího cukru Klasik (jedno balení)

Maliny zbavené stopek omyjeme a rozmačkáme, přivedeme k varu a 5 minut povaříme. Poté přisypeme po částech želírovací cukr Klasik a po jeho rozpuštění vaříme ještě 2 minuty. Horký džem nalijeme do skleniček a uzavřeme víčky.


Meruňkový džem

1 kg meruněk
     0,6 kg Diaželu (dvě balení)

Meruňky omyjeme, odpeckujeme a pokrájíme na malé kousky nebo rozmačkáme (podle stupně zralosti). Takto připravené ovoce smísíme s Diaželem a po uvedení do varu vaříme 2 - 3 minuty. Horký džem nalijeme do skleniček a ihned uzavřeme víčky.

© VUC Praha, a.s.